Materialen

Groku Kampen B.V. werkt met vele materialen. De gebruikelijkste zijn:

DSC_5054-1600 Roestvast staal Roestvast staal (rvs), ook roestvrij staal of inox genoemd, is een legering van hoofdzakelijk ijzer, chroom, nikkel en koolstof. Het bestaat uit 18% chroom en 8% nikkel. Deze legering is in zacht gegloeide toestand niet-magnetisch en niet hardbaar, in koud vervormde toestand zwak magnetisch. De meest voorkomende dikte is 1.25mm, maar we verwerken ook 0.8mm tot en met 6mm. We gebruiken standaard vlakke plaat, geperforeerde plaat en chroomstaal. Naast de standaard bewerkingen is het ook mogelijk om diepte in rvs te persen.
 IMAG1213 Volkern & HPL Volkern, HPL of High Pressure Laminate is een thermohardende kunststof, vaak beter bekend onder de merknaam Trespa. De onder hoge druk geperste plaat bestaat uit een kern van, met fenolhars doordrenkt, papier en aan de buitenzijde een met melaminehars doordrenkt gekleurd kraftpapier. Het is een bijzonder hard en compact materiaal, en daardoor kras- slijt- en stootvast. Volkern is niet poreus, dus vlekvrij en eenvoudig te reinigen. Volkern is in vele kleuren verkrijgbaar. De kleuren uit ons standaard assortiment zijn direct uit voorraad leverbaar, overige kleuren zijn ook mogelijk. Uiteraard behoort fineren ook tot de mogelijkheden.
 Groku Stone 5058 - Deep Well GrokuStone GrokuStone bestaat voor meer dan 90% uit kwarts, ofwel gekristalliseerd siliciumdioxide. Kwarts is een van de hardste mineralen ter wereld, en hierdoor erg duurzaam. Het oppervlak is niet poreus, en bestand tegen zuren en vlekken, zoals koffie, wijn, oliën en vele andere producten. Het standaard assortiment van GrokuStone bestaat uit een aantal kleuren. Overige kleuren zijn (tegen meerprijs) uiteraard mogelijk.
DSC_6464-1600 Overige materialen Naast de genoemde materialen werken we met vele andere materialen, zoals Lexan, Perspex, verschillende soorten glas, Solid Service , multiplex, FSC hout, spaanplaat, geperforeerde plaat. De mogelijkheden zijn onbeperkt.